Polisen som blev författare

Martin Melin, känd som den första vinnaren av tv-programmet Robinsson år 1997 är inte bara en hårt arbetande polis och tv-personlighet, utan är även författare till en rad utgivna och kommande deckarromaner – självklart i genren om polisromaner.

polis sverige LitenAtt arbeta inom polisyrket kräver mycket av personerna som arbetar i rollen, men yrket ställer även höga krav på den utrustnings som poliserna använder sig av. Till exempel krävs att till och med kläderna som poliserna har på sig om dagarna är enkla att ta på för snabb, säker och bekväm användning vid utryckning och ingripanden, vilket är precis vad märket SnigelDesign levererar som man kan läsa mer om på http://www.castlesecurity.se/kategori/SnigelDesign. Med andra ord är det mycket som måste stämma för att polisrollen ska vara så säker som möjligt för personer inom denna yrkesgrupp, något som tv-personligheten och polisen Martin Melin vet mycket om som nu baserat sin nyfunna författarkarriär på sin yrkeslivserfarenhet. I en intervju med Rikspolisstyrelsens tidning Svensk Polis år 2012 säger han hur hans kändisskap dock påverkat han roll som polis då han på ett sätt kommit att bli svenska polisens ansikte utåt, vare sig han ville det eller inte, och även hur svårt det kan vara att hålla isär de två i vissa situationer. Som exempel berättar han bland annat om hur han mitt i pågående aktiv tjänst som polisman blivit klappad på axeln av stadsministern som ville presentera honom för sin fru, en bisarr händelse menar han. Men trots komplikationerna med att hålla isär kändis-Martin med polis-Martin är han ändå tacksam att han har båda två eftersom att han menar att människor i medie- och glamourlivet nog skulle må bra av att se de mörkare delarna av verkligheten också – ett perspektiv som han själv får alldeles gratis bara av att gå till jobbet om dagarna.

Ny bok

I år, 2015, gav Martin Melin ut sin tredje bok, som precis som hans förra, är en polisroman med polisen Thomas Hallgren som i nya boken ”Brott kan ej styrkas” brottas med problem från sitt förflutna, ett fallerande äktenskap och ett polismysterium utan dess like, skriver Polistidningen. Men det är inte bara lovord som sagts om denna nya roman. I Kristianstadsbladet skriver recensenten bland annat om hur tempot är lågt och hur Thomas tenderar att förbi aningen tråkig, trots att verkar vara han som i egenskap av huvudkaraktär ska engagera och att det krävs mer för att väcka nyfikenhet över vad som komma skall i efterföljande böcker som troligtvis är i görningen. Dock är det upp till varje läsare att själv avgöra boken kvalitet så ett tips är att läsa den: Brott kan ej styrkas, Martin Melin 2015.